Hover

Restorāns “Plaza”

  • Restorāns “Plaza”
  • Restorāns “Plaza”
  • Restorāns “Plaza”
  • Restorāns “Plaza”
  • Restorāns “Plaza”
  • Restorāns “Plaza”
  • Restorāns “Plaza”
  • Restorāns “Plaza”
  • Restorāns “Plaza”
  • Restorāns “Plaza”
  • Restorāns “Plaza”
  • Restorāns “Plaza”
  • Restorāns “Plaza”
Аdrese:
Ģimnāzijas iela 46, Daugavpils
Tālrunis:
+371 65404912
E-pasts:
restaurant@hotellatgola.lv
Mājas lapa:
www.hotellatgola.lv

Restorāna PLAZA galvenā priekšrocība ir unikālais skats uz Daugavpils pilsētas ainavu no putna lidojuma, jo restorāns atrodas viesnīcas 10.stāvā. Klusā nesteidzīgā atmosfēra, oriģinālais interjers, laipnā apkalpošana un izsmalcinātie ēdieni sagādās neaizmirstamus mirkļus ikvienam apmeklētājam. Restorāns vienlaikus var uzņemt līdz 100 personām, tāpēc tā ir ideāla izvēle korporatīvo pasākumu, ballīšu, kāzu svinību un citu saviesīgu pasākumu organizēšanai.

Piedāvātās iespējas:
kompleksās pusdienas  (katru darba dienu no plkst. 12.00 līdz 15.00).

Piedāvā izbaudīt arī latviešu un latgaliešu tradicionālos ēdienus – biezpiena plācenīši, kartupeļu pankūkas, kāpostu zupa ar baravikām, kartupeļu klimpas ar speķīti – un vēl daudz gardu ēdienu  atradīsiet restorāna ēdienkartē! Garšīgas un veselīgas zāļu tējas, kā arī stiprāki dzērieni no Latgales.

Dzīvā mūzika.
Banketu rīkošana – līdz 80 personām.
Viesnīcas „Park Hotel Latgola” restorānā PLAZA ir lieliska iespēja palutināt sevi gardēžiem, jo restorāna prasmīgie pavāri ir sagatavojuši jaunu ēdienkarti. Tajā var atrast gan pārbaudītas vērtības, gan interesantus garšas pasaules eksperimentus! Turklāt jaunajā ēdienkartē tiek piedāvāta arī latviešu un latgaliešu nacionālā virtuve, kas apliecina mājās gatavota ēdiena burvību.

Zuša tartars ”Dvinskas cietoksnis”

Sastāvdaļas: kūpināta zuša fileja, svaigs gurķis, sāls, pipari, rukolas salāti, zaļumi, tomāti Cherry, balzamiko mērce (sarkanvīns, balzamiko etiķis, cukurs), sarkanie sīpoli, konservēti kaperi

Zuša tar-tars simboliski ir līdzīgs cietoksnim – tā sastāvdaļas ir saliktas viena uz otras, veidojot gardu uzkodu. Savukārt zuša izskatu varam salīdzināt ar Daugavas upi, kas apvij cietokšņa vienu pusi. Zutis ir salīdzinoši reta zivs mūsdienās. Ja zušus netraucē rijīgas zivis un cilvēki, viņi pamanās nodzīvot pat 35 gadus garu mūžu. Gardais un treknais zutis ir sātīgs ēdiens. Zuti simboliski varētu salīdzināt ar Daugavpils cietoksni – pamatīgs un stiprs ilgdzīvotājs.

Siltie salāti ar zandartu “Daugavas loki”

Sastāvdaļas: salātu maisījums, svaigs gurķis, tomāti Cherry, citronu salātu mērce (olīveļļa, citronu sula, sinepes, cukurs, sāls), zandarta fileja, ķiploki, sāls, pipari

Daugavas baseina dzīles ir bagātas ar saldūdens zivīm. Bet Daugavas krastos ir atrodami dažādi augi, ko var izmantot arī ēdienu gatavošanā. Kad makšķernieki pārnesa mājās noķerto lomu, saimniecēm atlika tikai sarosīties un pagatavot gardus ēdienus. Savukārt 17.gs. pilsētā apmetās jezuīti. Jezuītiem ir īpaša loma ēdienu pagatavošanas tradīciju attīstībā, ievedot jaunus produktus no savām aizjūras misijām vai iemācot jaunus gatavošanas veidus. Savus visnotaļ vienkāršos ēdienus jezuīti bagātināja ar dažādām garšvielām! Tādēļ arī salātos „Daugavas loki” tiek izmantotas dažas svešzemju sastāvdaļas.

Dubrovina paipalas ar sālītu ābolu un saldskābo mērci

Paipala, sāls, pipari, medus, augu eļļa, āboli, sāls, sviests, mērce „Demi glass” – Balzamiko etiķis,
cukurs, sviests.

1882. gadā pateicoties Dinaburgas pilsētas mēram Pāvelam Dubrovinam tika izveidots pilsētas parks. Mērs personīgi uzraudzīja un vadīja būvdarbus, un dažkārt pat atteicās no pusdienām, lai paveiktu ieplānotos darbus. Reiz strādnieki uzdrošinājās uzaicināt Dubrovinu kopīgi ieturēt pusdienas. Un mērs neatteicās no piedāvājuma. Vienkāršās meža paipalas ar dārzeņiem ļoti iegaršojās parka dibinātājam. Savukārt, stāsts par kopīgu maltītes ieturēšanu ar pilsētas mēru, tika atstāstīts ilgu laiku.

Darba laiks:
Svētdiena – Ceturtdiena: 12:00 – 24:00
Piektdiena – Sestdiena: 12:00 – 01:00