Hover

Ziemas prieki Daugavpils pilsētas centrā

Ziemas prieki Daugavpils pilsētas centrā
Datums: 05.12.2020 - 31.12.2020
Laiks:
Norises vieta: Daugavpils
 

Daugavpils pilsētas iedzīvotāji un viesi ir aicināti doties pastaigā pa Ziemassvētku maršrutu, sākot no izrotātās Rīgas ielas, apskatot Vienības laukumu un parkus, un beidzot ar tradicionāli izrotāto Ziemassvētku egli Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā. Muzeja pagalms ir ietērpts Imanta Ziedoņa „Baltās pasakas noskaņās” un ir atvērts apmeklētājiem katru dienu no plkst. 10.00 līdz 22.00. Šeit ikvienam ir iespēja atvilkt elpu no ikdienas steigas, izbaudīt Ziemassvētku noskaņu un iemūžināt savu svētku gaidīšanas mirkli.

Vienības laukumā ir apskatāma galvenā Ziemassvētku egle, ap kuru izvietojušās rūķu mājiņas. Ņemot vērā situāciju ar Covid-19, tās var apskatīt tikai no ārpuses.

Rīgas un Cietokšņa ielas krustojumā var aplūkot Adventes vainagu, kurā ir iedegtas svētku svecītes. Savukārt Andreja Pumpura skvērā mākslinieki realizēja brīnumaina vasaras dārza tēmu, kur pat salā koši zied mirdzoši ziedi un mitinās neparasti dzīvnieki. Skaisti Ziemassvētku rotājumi izveidoti arī teritorijā pie Dizaina un mākslas skolas “Saules skola”.

 

Priecīgus un gaišus svētkus!