Hover

Vienības namā notiks festivāls “Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī”

 10.10.2023
Vienības namā notiks festivāls “Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī”

21.oktobrī plkst. 14.00, Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22A) notiks XIII Starptautiskā tautas kultūras festivāla “Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī” koncerts, kurā piedalīsies Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Polijas baltkrievu amatieru radošie kolektīvi.

Tradicionālais Starptautiskais tautas kultūras festivāls “Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī”, kura mērķis ir saglabāt un popularizēt kultūras mantojumu un tautas tradīcijas, tiek atzīmēts rudenī un šogad notiks jau 13. reizi. Jau no plkst. 13.00 Vienības nama foajē skatītājus sagaidīs izstādes un meistarklases. Būs iespēja apskatīties rudens velšu, adīto un pīto izstrādājumu un gleznu izstādes, piedalīties meistarklasēs, kurās varēs iemācīties gatavot lelles – talismanus un atklātnes – vicinankas aplikācijas.

Galā koncertā, kas sāksies plkst. 14.00, piedalīsies visi Baltkrievu kultūras centra (BKC) radošie kolektīvi: “Kupaļinka”, “Ļanok”, “Spadčina”, “Praļeski”, “Skārbnīca”, “Pauļinka”, amatieru ansambļi un solisti no citām Latvijas pilsētām, kā arī viesi no Igaunijas, Lietuvas un Polijas.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Festivāla organizators – Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” struktūrvienība “Baltkrievu kultūras centrs”.

Pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana un filmēšana BKC publikācijām un arhīvam.

 

 

Papildu informācija:

Dagnija Ļitvinovska

Kultūras projektu vadītāja

t.: 28877277

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs