Hover

Daugavpils cietoksnī turpinās projektu realizācija (VIDEO)

 16.10.2020
Daugavpils cietoksnī turpinās projektu realizācija (VIDEO)

Ziemas sezonas tuvošanās un lietus nespēj kļūt par šķērsli Daugavpils cietokšņa pārvērtībām, kas šajās drēgnajās dienās turpinās tikpat sparīgi kā vasarā. Celtnieki nežēlo spēkus, restaurējot pulvera pagrabu un inženieru arsenālu, lai tur pēc iespējas ātrāk taptu jauni tūrisma objekti.

Darbi pulvera pagrabā rit pēc grafika: ir noņemta  jumta neoriģinālā konstrukcija un gatavojas sākt jauna jumta seguma izbūvi. Iekštelpās tiek veikti apdares darbi un inženiertīklu izbūve. Pie topošās Martinsona mājas izveidos nelielu rotaļu laukumu, rekreācijas zonu un vietu, kur amatnieki varēs pārdot suvenīrus. Projektā ieviestas arī nelielas korekcijas: tiks saglabātas un pielāgotas ekspozīcijas vajadzībām fermentēšanas tvertnes, ko iepriekš grasījās demontēt.

Veiksmīgi virzās uz priekšu arī viens no vērienīgākajiem restaurācijas projektiem, kas šobrīd tiek īstenots Latvijā: Inženierarsenālā, kur tiks veidots tehnikas un industriālā  mantojuma centrs, lielākie darbi šobrīd notiek uz jumta. Virs visiem korpusiem atjauno jumta segumu, pēc vēsturiskiem rasējumiem rekonstruē dūmeņus un gaisa vadus. Iekštelpās un pagalmā montē inženiertīklus. Paralēli tam plāno, kā muzeja ekspozīcijā integrēs darbu laikā uzietos vēsturiskos artefaktus.

Tikmēr Attīstības departamentā tiek izstrādāti projekti arvien jaunu Cietokšņa objektu atjaunošanai.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.