Hover

Tikšanās “Sarunas ekspozīcijā” Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā

Tikšanās “Sarunas ekspozīcijā” Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā
Datums: 08.05.2024
Laiks: 14:00
Norises vieta: Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs, Rīgas iela 8, Daugavpils
 

8. maijā plkst. 14.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notiks kārtējā tikšanās “Sarunas ekspozīcijā”. Muzejs aicina baudīt izstādes “Lelles dzimšanas diena” atmosfēru, kas noteikti izraisīs dažādas emocijas, sākot no sajūsmas un apbrīna līdz interesei un patīkamam pārsteigumam.

Autori ir apvienojušies Autorleļļu un rotaļlietu meistaru Baltijas Ģildē, kas šogad svin savu 15. pastāvēšanas gadadienu. Izstādē piedalās arī māksliniece no Daugavpils – Violeta Ozuna, kuras autorlelles izgatavotas ar smalku gaumi, portretisku līdzību un unikālu dzīvīguma izteiksmi.

Leļļu māksla var būt ļoti interesanta arī pieaugušajiem. Dažreiz tā ir kā ceļojums atpakaļ bērnības atmiņās, bet tajā pašā laikā tā var piedāvāt dziļāku un sarežģītāku skatījumu uz cilvēcisko pieredzi un emocijām. Mākslinieki izmanto leļļu tēlus, lai izteiktu dažādas sociālās, kultūras vai psiholoģiskās idejas. Kompozīciju veidošana prasa precīzu roku darbu un radošumu, kas ir lieliska iespēja attīstīt jaunas prasmes un izpaust savu radošo potenciālu.

Turpinājuma notiks sarunas par hobijiem, kas var ietvert visu – gan mūzikas klausīšanos un grāmatu lasīšanu, gan sportiskas aktivitātes un rokdarbus. Tomēr šoreiz akcents tiks likts uz novadpētniecību. Cilvēki, kuru hobijs ir novadpētniecība, vāc un analizē fotogrāfijas, dokumentus, kartes, kas ir svarīgi, lai saglabātu un atdzīvinātu vietējo kultūru un vēsturi, kā arī, lai palīdzētu cilvēkiem labāk saprast un novērtēt savu dzīvesvietu un piederību kādai kopienai.

Laipni lūdzam gan mūsu aktīvos pastāvīgos dalībniekus, gan arī jaunus interesentus!

Pasākumā tiks filmēts/ fotografēts.

Fotogrāfijas autore: Ilze Onzule

Informācija:
Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs
museum@daugavpils.lv
tālr.: 20203713, 65424155
www.dnmm.lv