Hover

Koncerts “Vēl viens pakāpiens dejā”

Koncerts “Vēl viens pakāpiens dejā”
Datums: 13.05.2024
Laiks: 18:00
Norises vieta: Daugavpils Kultūras pils, Smilšu iela 92, Daugavpils
 

Pirmdien, 13. maijā, plkst. 18.00 Daugavpils Kultūras pilī (Smilšu ielā 92) notiks koncerts “Vēl viens pakāpiens dejā”.

Koncertā piedalās Daugavpils Bērnu klasisko deju studija „AntreDance” (vadītāja Rasita Titkova), „Nacionālās Mākslu vidusskolas” Rīgas Baleta skolas audzēkņi (pedagoģe Baiba Kokina) un soliste Laura Zuģicka (vokāls).

Biļetes: Daugavpils Kultūras pils kasē (darbdienās plkst. 16.00-19.00) un Biļešu paradīzes kasēs. Cena: 3,00 eiro.

Baleta studija „AntreDance” Daugavpilī darbojas kopš 1985. gada, un tās vadītāja kopš pimsākumiem ir Rasita Titkova. Savu mīlestību uz baletu Rasita pati atklāja skolas laikā Daugavpilī, apmeklējot baleta studiju pie pedagoģes Marikas Stumbres. Turpinājumā savas zināšanas horeogrāfijā Rasita papildināja Kaļiņingradā, pēc kā, atgriežoties Daugavpilī, jaunā speciāliste uzsāka pedagoģes gaitas studijā „Varavīksne”.
Gadu gaitā Rasitas Titkovas vadībā dejas mākslu un spēju nostāties uz puantēm ir apguvušas vairāki simti  meiteņu. Vairākas no tām jau pašas ir kļuvušas par pedagogiem un strādā ar bērniem un jauniešiem.

Rīgas Baleta skolas audzēkņi dejas mākslu apgūst pie pedagoģes Baibas Kokinas. Viņas dzimtā pilsēta ir Daugavpils, kur savulaik kā mazu meiteni Baibu atveda uz nodarbībām baleta studijā “AntreDance”. 2002. gadā Baiba absolvēja Rīgas Horeogrāfijas vidusskolu un 20 gadus ir dejojusi uz Latvijas Nacionālās operas un baleta skatuves, bijusi vairāku galveno lomu atveidotāja tādās izrādēs kā „Bajadēra”, „Apburtā princese”, „Gulbju ezers”, „Raimonda” u.c. Divreiz kļuvusi par teātra balvas „Spēlmaņu nakts” laureāti.

Koncertu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes „Vienības nams” struktūrvienība „Latviešu un latgaliešu kultūras centrs”.

Informējam, ka pasākuma laikā notiks filmēšana un fotografēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Papildu informācija:
DVPI “Vienības nams”
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
t.: +371 654 27752
www.vienibasnams.lv