Hover

Apkaimju domnīca “Mūsu vieta – cita lieta!” Jaunforštates apkaimē

Apkaimju domnīca “Mūsu vieta – cita lieta!” Jaunforštates apkaimē
Datums: 16.05.2024
Laiks: 17:30
Norises vieta: J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola, Komunālā iela 6, Daugavpils
 

Apkaimes ir mūsu pilsētas administratīvās teritorijas iedalījuma vienības. Katru apkaimi raksturo ģeogrāfiskā atrašanās, unikāli kultūrvēstures, dabas un pilsētvides resursi, un iedzīvotāju kopiena. Daugavpils pilsētas teritorijas plānojumā ir noteikts, ka pilsētā ir 25 apkaimes. Dažas apkaimes ir aktīvas, to pārstāvji ir izveidojuši biedrības, kas palīdz uzlabot apkaimes dzīves telpu, ieviešot vietējās iniciatīvas. Citu apkaimju iedzīvotāji ir uzsākuši veidot savas apkaimes kopienas, ko vieno kopīga dzīvestelpa, vajadzības un resursi. Kā jūtamies savā apkaimē ietekmē to, kā jūtamies savā pilsētā. Un mūsu pozitīvās sajūtas palielina mūsu dzīves kvalitāti.

Vieta, kur dzīvojam, ir mūsu mājas. Tāpēc biedrība “Cita Daugavpils” aicina piedalīties apkaimju domnīcās “Mūsu vieta – cita lieta!”, kas notiks:

16. maijā plkst. 17.30 Jaunforštates apkaimē: Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolā, Aveņu ielā 40,

30. maijā plkst. 17.30 Ķīmijas apkaimē: Daugavpils Kultūras pilī, Smilšu ielā 92.

Domnīcās var piedalīties ikviens interesents. Tu vari dzīvot, strādāt, interesēties par kādu no apkaimēm vai arī vienkārši vēlies satikt apkaimju aktīvistus. Kļūsim par savējiem! Ģērbies ērti. Ja būs labi laika apstākļi, darbosimies ārā.

Vietu skaits ierobežots! Piesakies te: https://ej.uz/apkaimjudomnicas

Pasākuma laikā tiks uzņemti video un foto materiāli publicitātes vajadzībām.

Iedzīvotāju apkaimju domnīcas organizē biedrība “Cita Daugavpils” kapacitātes stiprināšanas projekta “Cita lieta: biedrības Cita Daugavpils kapacitātes stiprināšana” ietvaros, ko finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.