Hover

Mākslinieces Luīzas Kvjatkovskas plakātu izstāde “Kopā”

Mākslinieces Luīzas Kvjatkovskas plakātu izstāde “Kopā”
Datums: 06.11.2023 - 07.12.2023
Laiks:
Norises vieta: Poļu kultūras centrs, Varšavas iela 30, Daugavpils
 

Daugavpils pašvaldības iestādes „Vienības nams” Poļu kultūras centrā ir skatāma poļu mākslinieces Luīzas Kvjatkovskas plakātu izstāde “Kopā”. Tajā tika prezentēti 2021.-2023. gados veidoti plakāti, kuru galvenie tēli ir kaķi. Vernisāžā piedalījās gan Daugavpils iedzīvotāji, gan viesi no Varšavas.

Izstādes kurators Bartolomejs Solažs-Nesluhovskis iepazīstināja klātesošos ar Luīzas Kvjatkovskas dzīvi un daiļradi, bet jaunākajiem apmeklētājiem izskaidroja dažu tēlu un sīku detaļu nozīmi mākslinieces plakātos. Pasākuma laikā visiem klātesošajiem bija iespēja ne tikai izbaudīt mākslinieces Luīzas Kvjatkovskas radītus tēlus, bet arī izmēģināt savas radošās spējas. Poļu kultūras centra viesi varēja paši uzzīmēt kaķus ar dažādām emocijām – jautrus un smaidīgus, skumjus un nogurušus, iemīlējušos un priecīgus. Bērniem izpaust savas idejas par to, kā ir jāizskatās kaķiem, palīdzēja Varšavas Lietišķās informātikas un vadības augstskolas pārstāvji, pateicoties kuriem šīs izstādes atklāšana Daugavpilī kļuva iespējama.

Daugavpils Vienības nama Poļu kultūras centra sadarbība ar Lietišķās informātikas un vadības augstskolu Varšavā ilgst jau ceturto gadu. Tā ļauj iepazīstināt Daugavpils iedzīvotājus ar poļu mākslinieku darbiem.

Luīzas Kvjatkovskas plakātu izstāde “Kopā” būs skatāma Poļu namā (Varšavas ielā 30) līdz 2023. gada 7. decembrim.

Poļu kultūras centrs izsaka lielu pateicību par atbalstu Daugavpils pilsētas Domei un J.Oļševska fondam “Palīdzība poļiem austrumos”.
*  Projektu līdzfinansē Polijas Republikas Ministru padomes priekšsēdētāja kanceleja konkursa “Poļu kopienas un ārzemēs dzīvojošie poļi 2023” ietvaros.

Papildu informācija:
S. Manohina
t.: 65439718