Hover

Autorleļļu un rotaļlietu meistaru Baltijas Ģildes izstāde “Lelles dzimšanas diena”

Autorleļļu un rotaļlietu meistaru Baltijas Ģildes  izstāde “Lelles dzimšanas diena”
Datums: 19.04.2024 - 20.05.2024
Laiks: 10:00 - 18:00
Norises vieta: Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs, Rīgas iela 8, Daugavpils
 

2024. gada 19. aprīlī plkst. 15.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks atklāta autorleļļu un rotaļlietu meistaru Baltijas Ģildes izstāde “Lelles dzimšanas diena”.

Izstāde “Lelles dzimšanas diena”, kuru organizē autorleļļu un rotaļlietu meistaru Baltijas Ģilde, sadarbībā ar Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, ir jubilejas, jo 2024. gada aprīlī aprit 15 gadi kopš Ģildes izveidošanas. Ģildes meistariem šajos gados ir notikušas daudz interesantas izstādes un tapuši radoši projekti. Pa šo laiku ir parādījušies daudz jaunu, interesantu autoru. Izstādē varēs apskatīt kā jaunus autoru darbus, tā arī dažus darbus, kas ir piedalījušies iepriekšējo gadu projektos.

Ikviens, kurš novērtē autorleļļu mākslu, atrod tajā kaut ko savu. Kādam autorlelle ir priekšmets kolekcionēšanai, kādam tā ir oriģināla lieta, lai izdaiļotu interjeru, bet vēl kādam tā ir iemīļota lelle vai rotaļlieta ar kuru saistītas ļoti īpašas emocijas un asociācijas. Līdz ar to autorlelles piesaista gan bērnu, gan pieaugušo uzmanību. Izstādē būs apskatāmas lelles no dažādiem skatu punktiem ar papildus aksesuāru un interjera priekšmetu palīdzību.

Apmeklētājiem būs unikāla iespēja apskatīt lelles, kuras veidojuši 20 pašmāju un ārzemju leļļu meistari un mākslinieki no 3 valstīm (Latvija, Lietuva, Igaunija). Izstādē būs apskatāmas profesionālu leļļu meistaru darinātas vairāk nekā 70 autorlelles, pasaku motīvi un literārie personāži, kas kā neatkārtojami mākslas darbi pārsteigs ne tikai bērnus, bet sajūsminās ikvienu izstādes apmeklētāju.

Izstāde apskatāma līdz 2024. gada 20. maijam.

 

Informācija: Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs

tālr.: 20203713, 65424155