Hover

Jolantas Ābeles darbu izstāde “Rapsodija sievišķībai”

Jolantas Ābeles darbu izstāde “Rapsodija sievišķībai”

Datums: 02.02.2018 - 08.04.2018

Laiks:

Norises vieta: Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, Mihaila iela 3, Daugavpils


Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā skatāma Jolantas Ābeles darbu izstāde “Rapsodija sievišķībai”.

Brīvā formā pasniegtais romantisms caur simboliem un priekšstatiem ir sava veida vēstījums par juteklisko un netveramo sievišķo valdzinājumu, kas ataino notiekošos procesus un ilgas pēc identitātes mūsdienu sabiedrībā.

Kas un kādi mēs esam?

Apzināta ir niansēta krāsu izvēle un sižets, tāpat kā rapsodijas dziedājums, nomaina viens otru ar dažādu raksturu un tēlojumu, akcentējot piedzīvotās sajūtas.

Pieskāriens audeklam, kas maina izpratni par lietām, mijiedarbība starp krāsām, kas rada brīnumu. Izdzīvot dzīves notikumus un sajūtas – gleznojot. Dotā iespēja caur radošo darbību transformēt notikumus palīdz sekot tam, kam tu tici, un tam, kas tev rada gandarījumu.

Jolanta Ābele

 

Jolanta Ābele dzimusi 1971. gadā Jēkabpilī. Absolvējusi Rēzeknes Lietišķās mākslas vidusskolas Keramikas nodaļu, kam sekoja studijas Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiālē (1994–1998), 2008. gadā Daugavpils Universitātē tika iegūts maģistra grāds vizuāli plastiskajās mākslās, 2011. gadā iegūta dizaina pedagoga kvalifikācija Latvijas Mākslas akadēmijā. No 2011. gada Latvijas mākslinieku savienības biedrs. Izstādēs piedalās no 1986. gada.

Informācija: Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs