Hover

Svētku egles iedegšana un Rūķu namiņa atvēršana Daugavpilī

 03.12.2018
Svētku egles iedegšana un Rūķu namiņa atvēršana Daugavpilī

Nākamsestdien, 8. decembrī, Daugavpils Vienības laukumā notiks pilsētas egles iedegšana un Rūķu namiņa atvēršana.

Vienības laukumā no plkst. 11.00 līdz plkst. 15.00 darbosies Dzīvnieku sēta, kur varēs apskatīt aitas, trusīšus, ponijus, kazlēnus un alpakus.
Plkst. 16.30 notiks Daugavpils teātra aktieru teatralizēts uzvedums „Kā Ruksīši Ziemīšus glāba”, bet plkst. 17.00 tiks iedegta pilsētas galvenā egle un iemirdzēsies Latvijā lielākā zvaigzne. Šogad visus daugavpiliešus un pilsētas viesus gaidīs īsts pasaku mežs, ko varēs ne vien izstaigāt, bet arī izslidot, jo svinīgi tiks atklāta pilsētas slidotava. Viesi varēs ņemt līdzi savas slidas vai arī iznomāt tās uz vietas.

Svinīga pasākuma ietvaros notiks riņķa rotaļdejas pie egles kopā ar Daugavpils skolu audzēkņiem un nacionālo biedrību pārstāvjiem. Piedalīsies skolēni no Daugavpils 10. vidusskolas, 12., 13., 15., J. Raiņa 6. un Saskaņas vidusskolas, kā arī pilsētas biedrības – latviešu, latgaliešu, baltkrievu, ukraiņu, ebreju, krievu, tatāru, lietuviešu.

Vienības laukumā tiks atklātas vairākas Rūķu darbnīcas, bet “Rūķu namiņš” pārtaps par “Balto namiņu” un uzņems ciemiņus atjaunotā sastāvā.

Ieplāno decembrī Daugavpils apmeklējumu un izbaudi zvaigžņotos Ziemassvētkus!